BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

.:im a princess of my own way:.

Friday, December 31, 2010

~MemorAbLe~



hurm.. im so disappointed rite now.. I bet for something amazing tonite.. but it was juz like building castle in the air.. im pretending to be ok.. I smile.. I laugh.. but deep in my heart, Im feeling empty.. I don’t know why.. I don’t want my day to be like dis.. it’s so terrible day for me.. I feel so sad rite now.. I know dat everything is my fault.. I really didn’t mean it dear.. im really2 sory… L

tonite, at 12 am, on the dot.. 2010 will end and all of us will live in a new year; 2011.. it means, I have to keep myself ready to face more challenges.. so, now is the right time for me to turn to a new leaf.. I need to be stronger, outstanding and most importantly, I have to be an independent woman… if I still let myself down and live in sorrow, I’ll never could change my destiny.. I’ll remain the same me..

2010 left me wit so many memorable moments.. sad.. hepy.. laugh.. tears.. I hope Allah will show me the right path.. show me if I wrong.. n bless my entire family, friends n of course my loved one.. I hope 2011 will give me a new life wif full of laughters and cheer.. I really hope for that..J

“ let’s leave the tears..

and hope that there will be more laughter…

let’s leave the scars..

and hope there will be more memories to cherish…

let bygone be bygone,

and hope there will be sunshine to give brightness in life…”

HAPPY NEW YEAR 2011 EVERYONE!!!

ok.. let’s talk about another thing.. em.. tonite is my 2nd anniversary wif my only one; MUHAMMAD SYAFIQ BIN ZULKIFLI.. im so glad 4 dat.. we had been together through thick and thin along our relationship.. im so hepy.. n I hope Allah will bless our relationship and keep us under His protection..aminnn~~

so, for my dear; HAPPY 2ND ANNIVERSARY FOR YOU.. ALWAYS BE MINE.. AND I WILL ALWAYS BE YOURS… insyaAllah~~


Thursday, December 30, 2010

~n!Lai c!nta Dan pErsahaBatan~


cinta dan persahabatan…

andainya ku di beri pilihan untuk memilih antara kedua-duanya,

akan ku pilih kedua-duanya,

kerana nilai cinta dan persahabatan itu

sama beerti buat diriku…


cinta…

sungguh manis sebutannya,

namun adakalanya tidak seindah yang kita harapkan,

kerana di sebalik kemanisan itu,

tersirat seribu kedukaan dan kepahitan..

cinta murni mengisi hati di saat kita kesunyian,

cinta kasih hadir di kala kita memerlukan,

cinta sejati hanya terukir buat insan yang tulus mencintai...

persahabatan...

terlalu mudah untuk di perkatakan,

namun sukar pula untuk dimengertikan..

sahabat datang tanpa seruan,

adakalanya menghilang tanpa alasan,

hadirnya anugerah yang tiada bandingan...

teman gembira mudah di cari,

teman berduka sukar pula ditemui...

sesungguhnya,

persahabatan sejati perlu berlandaskan kepercayaan,

berbentengkan kesetiaan,

dan...

berpayungkan kejujuran...


cinta dan persahabatan...

teramat beerti untuk di gadai,

terlalu bernilai untuk di jual beli,

sekali ianya hadir,

belajarlah untuk menghargai...

kerana...

andainya kita kehilangan salah satu daripadanya,

belum tentu kita akan temui sebaik sebelumnya,

peluang menghargai tidak hadir berulang kali,

hanya penyesalan yang akan bersarang di sanubari...


buat semua...

hayatilah! Renungilah!

Betapa indahnya hidup ini,

Sungguh sempurna hari-hari yang di lalui,

kerana kehadiran kedua-duanya...

CINTA DAN PERSAHABATAN.... J


with lots of love,

princess

Wednesday, December 8, 2010

~it'S a cUte LovE stoRy~



.: a gUy haD caNcEr and haD onLy 30dAys LeFt... He LikEd a girL wOrkiNg iN a CD shOp bUt nEver toLd hEr abOut hiS Love... eveRydAy hE usEd tO bUy a Cd jUst tO spEnd sOme tiMe witH hEr... aftEr a mOnth, hE diEd... thE girL wEnt iN sEarch fOr hIm... hiS mOm toLd hE diEd cUt oF cancEr aNd tOok hEr tO hiS rOom, whEre sHe sAw aLL thE cDs uNopeNed... aNd thE girL stArteD cRyiNg.... yOu kNow wHy???

~ BecAusE shE haD LovE LettErs fOr hiM iNside thE cDs....~

(-_-') bOth LovEd buT nEver eXprEss,,,,,,,,,,,,,,,,,,:.






Wednesday, November 3, 2010

~SwEetnYeeeeeee~


Bila aku teringat balik cerita nih..aku mesti tergelak sorang-sorang…

Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin.

Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…

Eiiiii…geramnya aku!!!

Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak tanya…”

Eiii..geramnya aku!!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pi shopping.Ok,fine..aku ikut jer la…weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi shopping..sampai aku kalih kalih belakang..HILANG!!..

Aku cari gak dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hampeh…Aku try call, tak angkat..call lagi pon tak angkat..huhh..tension betul!! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta jer..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, aku tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab..

“Lah..gi shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa bawa hanset..hehe..”

Eiiii..geramnya aku!!!!

Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api.. ok..fine…aku masak jer…Tapi memang la aku nih tak la pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..aku hidang bagi dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tuh…Aku bajet dia nak kata apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pon sampai dia habis makan..Habis makan pon tak kata apa..

Aku pon confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut aku la..orang yang masak ni la kan…aku rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..huhhh…..

Esok plak, time aku on the way nak balik dari tempat keje, kereta aku plak wat hal..tak boleh start..panik gak arr aku time tuh..malam dah nih..nak masuk Isyak dah…haihh..time aku balik keje lewat2 lah keta nak wat hal..then, aku call dia…

Yang aku tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..

“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”

Eiii…geramnya aku!!!

Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…aku kata,

“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..aku memang no komen lah…dia nak pi buat keja dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja arkitek…biasalah…busy la kot…

Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..bleh dia lesap macam tu jah..lepas2 naik flight....kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ka..tapi memang tak dak…kosong inbox!!

Eiii…geramnya aku!!!

Pagi tuh..aku basuh baju…ok..sekarang aku dah taw dah baju mana yang turun warna…aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh..sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tuh…jeng3..huishh..siap dengan surat lagi..

Suratnya berbunyi begini:

Kehadapan isteriku (cewahhh..),

Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah ek..hehe..Saya bukannya apa…saja tulih surat nih..bosan…tak tau nak buat apa…hihi

Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya kenal jer awak…sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..eh..awak tak ingat ka anak Pak Mail kawan ayah awak yang mai beraya kat umah awak time tuh??!! …Masa tuh..saya nampak awak dok main masak-masak kat belakang umah…hahaha…memang sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa hanset time tuh…hihi..takot terkantoi…yer la…saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh…memang tension..susah btul nak cari..memang patut la mahal dan memang patot la awak bengang satu hari…hihi…

Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam dinding kat umah kita…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Keempatnya…time keta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2 tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak??

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt overseas..saya lagi seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow,look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “

Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…

P/S: Try tengok sama x dengan baju awak yang rosak ari tu “bungkusan” nih…hihi

Love,

Suamimu

.: sumber: unknown..(terlupe daa..);)

~PeNgakuAn LeLak! tErhadAp waN!tA~


www.iLuvislam.com
oleh : everjihad


*****

Kami sulit menahan pandangan mata kami

ketika melihat kalian,
apalagi jika kalian diamanahkan Allah
kecantikan dan postur yand ideal,
kami semakin susah untuk menolak agar tidak melihat kalian,
kerana itu lebarkanlah serta longgarkanlah pakaian kalian
dan tutupilah rambut hingga ke dada kalian dengan kerudung yang membentang.


Kami sulit menahan pendengaran kami
ketika berbicara dengan kalian,
apalagi jika kalian diamanahkan oleh Allah
suara yang merdu dengan irama yang mendayu
kerana itu tegaskanlah suara kalian
tatkala berbicara di berhadapan dengan kami
dan berbicaralah seperlunya sahaja.


Kami juga sulit menahan
bayangan-bayangan hati kalian,
ketika kalian dapat menjadi
tempat untuk dicurahkan segala isi hati kami,
waktu luang kami kadangkala akan sering terisi
oleh bayangan-bayangan kalian,
kerana itu janganlah kalian membiarkan kami
menjadi curahan hati bagi kalian

Kami tahu kami insan lemah
bila harus berhadapan dengan kalian,
kekerasan hati kami dengan mudah bisa luluh
hanya dengan senyum kalian,
hati kami akan bergetar
ketika mendengar dan melihat kalian menangis.

Sungguh ALLAH telah memberikan amanah terindah kepada kalian,
maka jagalah amanah itu
jangan sampai ALLAH murka dan memberikan keputusan-Nya.

Maha Besar dan Maha Suci Allah yang tahu
akan kelemahan hati kami ini,
hanya dengan ikatan yang suci dan yang diredhai-NYA,
kalian akan menjadi halal bagi kami.







"LAlu apa yang telah aku lakukan selama ini..YA Rabb, ampunilah daku.
Untuk setiap pandangan yang tak terjaga,
untuk iman yang tak dipelihara,
lisan yang merayu dan hati yang tak terhijab,

Ya Rabb, Engkaulah mengawasi kami setiap detik,
kerana kasih sayangMu ya Allah kepada kami,
Engkau perintahkanlah malaikan silih berganti
menemani kami siang dan malam
agar iman kami dapat dijaga...

Wednesday, October 27, 2010

~sWeet mEmor!eS~








.: hari tue, kitorang g kolej profesional mara kt bndar penawar johor.. prtandingan minggu bahasa jiwa bangsa.. so,bosan2 kitorang pon melepak la kt desaru..best gile woo...de best memories r ngn diorang ni..(^_^):.

Saturday, October 9, 2010

~ I AM BEAUTIFUL AND YOU ARE TOO~



.:this is the story about:.

I will say... "I am beautiful, you are beautiful, she is beautiful too, and they are all beautiful. We all will always look beautiful."

Then a person might ask me, "What makes you think that way? "Or the least, "Perasan...You look normal to me."

And what do you say? Isn't beauty is too subjective? Hard to identify and classify. Everyone is different."

Yeah I know...

"Beauty isn't just about the look. Beautiful person is the one with beautiful heart. The beauty is in the eyes of the beholder."

"Look! She is beautiful! She is hot!. Put on some colors on your lips. You ain't look hot without make-ups, not beautiful..."

That is it. Enough! Different people with different definitions..Different people with different opinions..

Wait. If that so, how about those who were born to be "I am not beautiful" or "You are not beautiful?" Do not worry. Do a plastic surgery!

Then waste my money? No. I do not want that. Even if I'm to be the richest person in the world.. I will never do that! Insha'Allah...

"But why not?"

Because you will end up being buried like other dead people do. Then after a while your beautiful skin, look, body will no longer be the same and will no longer look the same. You are no longer beautiful! Beautiful? Hot? Ugly? Hidious? It doesn't matter anymore. So what is up with all those plastic surgery and make-ups? They are not worthy. Not at all!

"So what's 'beauty' for you then?"

Oh! Simple..."Natural pure-beauty..."

"How is that?"

My answer is: Be thankful for who you are, despite of how you looK, be thankful for what you have as Allah SWT has given you what is best for you, be thankful and stop comparing yourself with what other people have and feel enough with what you have will make you the richest person on earth..

Stop focusing on the physical (the look) and start perfecting your heart (manners). Then you will result in tranquility, trust me. Oh Muslims! We are all beautiful because we are Muslims. Beautiful by the way of Islam sees us. Beautiful by the way of Islam shapes us. Beautiful in a way Allah and his messenger wanted us to become to.

So I will say...

"You and I are beautiful. No difference..."

Because you and I are the same,
Sharing a very common thing,
Sharing the same beauty of Islam,
Sharing Islam and that we are all Muslims.
Islam is beautiful. Therefore, we are all beautiful, insha'Allah...

~FacEboOk~